Kineziterapija

Kako bismo utvrdili trenutačno stanje vašeg lokomotornog sustava, koristimo se sveobuhvatnom funkcionalnom dijagnostikom pomoću koje ćemo otkriti mehaniku i uzroke nastanka boli. Detaljna anamneza i analiza dobivenih rezultata koristit će nam u programiranju terapijskog programa koji će vam pomoći da se riješite boli i tegoba. Naš je cilj detektirati, educirati i pomoći svojim klijentima na putu oporavka.

Rehabilitacija kralježnice

Nakon detaljne dijagnostike, utvrđujemo uzroke i mehanizme boli te na temelju dobivenih rezultata, zajedno formiramo plan vaše rehabilitacije. Cilj nam je, pomoću edukacije i treninga, ispraviti pogrešno naučene obrasce kretanja i uspostaviti optimalnu kontrolu motoričkog pokreta bez boli, koristeći znanstveno utemeljene i klinički provjerene
tehnike dr. Stuarta McGilla.

Prevencija i rehabilitacija ozljeda lokomotornog sustava

Sveobuhvatnim pristupom brinemo o očuvanju, jačanju i oporavku vašeg koštano-mišićnog sustava.
Prevencija je ključna za smanjenje rizika od ozljeda lokomotornog sustava. Individualno prilagođenim programom vježbi i treninga poboljšat ćemo mobilnost, stabilnost i jakost mišića.
U slučaju ozljeda, pružit ćemo vam cjeloviti plan rehabilitacije. Počevši od detaljne procjene vašeg stanja, izradit ćemo personalizirani program vježbi i terapije kako biste povratili funkcionalnost. Koristit ćemo najnovije terapeutske tehnike kako bismo vam pomogli u bržem i sigurnijem povratku u normalne svakodnevne aktivnosti.

Prenatalno vježbanje

Najnovijim saznanjima iz područja prenatalnog vježbanja omogućavamo budućim majkama da se osjećaju snažno, samopouzdano i pripremljeno za dolazak novog člana obitelji.
Sigurnost nam je na prvom mjestu, stoga se uvijek posavjetujte s liječnikom prije početka našeg programa.
Ukoliko vam se dijagnosticiraju mišićno-koštane tegobe povezane s trudnoćom, kao što su bolovi u leđima i zdjelici, prilagođenim programom, omogućit ćemo vam da nastavite vježbati i ostanete aktivni.
Vježbanje prilagođavamo svakom stupnju trudnoće i individualnim potrebama kojima vam pomažemo u očuvanju jakosti, mobilnosti i aerobnih sposobnosti, s posebnim naglaskom na pravilnom disanju, jačanju i opuštanju mišića zdjelice te tjelesnoj svijesti.

Postpartum rehabilitacija

Trudnoća i porod mogu ostaviti ogroman danak na vaše tijelo. Znati kako i kada sigurno ponovno uvesti tjelovježbu može igrati veliku ulogu u vašem oporavku.
Program postpartum rehabilitacije obuhvaća personalizirane vježbe koje pomažu u oporavku stanja kao što su DRA (dijastaza rectus abdominus), prolaps zdjeličnih organa, inkontinencija, disfunkcija mišića dna zdjelice.
Bilo da ste imali vaginalni, carski rez ili potpomognuti porod, pomoći ćemo vam u vašem oporavku te povratku vježbanju ili aktivnosti.

Individualni trening

Stavljajući poseban naglasak na pravilan pokret i prevenciju ozljeda, nastojimo vas educirati kako postići optimalan zdravstveni status kroz zdravstveno usmjerenu tjelesnu aktivnost.
Dugotrajno sjedenje, loše navike u držanju tijela te nedostatak svakodnevnog kretanja mogu dovesti do problema u funkcioniranju lokomotornog sustava.
Na temelju posturalnog pregleda i motoričkog testiranja izrađujemo individualizirani plan i program vježbanja koji je usmjeren na ispravljanje posturalnih nedostataka i povećanje sposobnosti obavljanja svakodnevnih aktivnosti.